Ontdek wat Verstendig voor u kan betekenen

Aangifte inkomstenbelasting

Aan het begin van ieder jaar is het de bedoeling dat u deze aangifte doet of laat doen. Als u zelf onvoldoende verstand heeft van deze ingewikkelde materie kan het verstandig zijn om deze aangifte door Verstendig te laten verzorgen. Doordat Verstendig exact weet waar voor u de meeste winst valt te behalen heeft u het tarief er al snel uit. Bovendien voorkomt u op deze manier fouten die laten voor veel problemen kunnen zorgen

Vast tarief van €99 incl btw

Eventueel incl. voorlopige aangifte voor €39 extra

Analyse financiële situatie na wijziging

Misschien heb je het weleens bedacht; Ik ga iets minder werken. Een paar uur of een hele dag minder. Alleen het kan zijn dat je de financiële gevolgen vreest. Structureel 20% minder loon als je van fulltime naar 32 uur gaat kan aanvoelen als een flinke daling van jouw inkomen. Echter wordt er vaak geen rekening gehouden met andere gevolgen van een lager inkomen. Zo is er een grote kans dat je relatief meer belasting terugkrijgt, zullen eventuele toeslagen stijgen, en de maandlasten van een eventuele DUO schuld zullen dalen. Oftewel, zomaar benoemen dat je 20% minder per maand hebt te besteden is vaak te kort door de bocht. Wij berekenen graag het exacte verschil voor je en maken hier een duidelijk rapport van. Waarmee ook gelijk duidelijk wordt of je na deze stap nog steeds financieel gezond bent.

Vast tarief van €99 incl btwOnze werkwijze aangifte inkomstenbelasting

Zodra u zich aanmeld als klant vult u een formulier in met enkele basisgegevens over uw woonsituatie, werksituatie en gezinssituatie. Dit formulier kost u ongeveer 5 minuten de tijd om in te vullen.

Aan de hand hiervan vragen wij u ieder jaar in januari om een aantal gegevens, die u als het goed is in die maand ook ontvangt. Denk hierbij aan een jaaropgave van uw werknemer, een overzicht van een eventuele hypotheek, een saldo van eventuele leningen enz. Banken & andere bedrijven zijn verplicht deze gegevens aan u te verstrekken. Het enige wat u doet is deze gegevens naar ons doorsturen zodra u deze ontvangt. Dit zou bij elkaar niet meer dan 10 minuten hoeven te duren. Bij elkaar bent u dus niet meer dan een kwartier kwijt per jaar voor deze aangifte!

Wij verzamelen uit openbare bronnen overige gegevens, zoals bijvoorbeeld de WOZ-waarde van uw woning. Daarna gaan wij aan de slag met uw gegevens, verzorgen wij zo optimaal mogelijk uw aangifte & sturen deze door naar de belastingdienst. 

Extra voordeel: Dit tarief geldt per huishouden, dus de aangifte wordt compleet verzorgd, ook inclusief een eventuele fiscale partner!

Onze werkwijze voorlopige aangifte inkomstenbelasting

Deze dienst bieden wij alleen aan in combinatie met de aangifte inkomstenbelasting. 

Nadat wij uw aangifte voor de inkomstenbelasting hebben verzorgd gaan wij aan de slag met de voorlopige aangifte van het nieuwe jaar. U vult een formulier in met enkele gegevens over geschatte veranderingen (denk aan een X% loonsverhoging, een nieuwe lening voor een badkamer of een studie die u wilt gaan volgen). Omdat wij dit formulier persoonlijk voor u maken neemt het invullen hiervan niet meer dan 5 minuten werk in beslag. 

Na het retourneren van dit formulier verzorgen wij de voorlopige aangifte & sturen wij deze door naar de belastingdienst. Dit doen wij uiterlijk in februari. Hieruit zal een voorlopige teruggaaf of aanslag volgen voor de rest van het jaar, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met eventuele bedragen die u al hebt ontvangen/betaald voor het nieuwe jaar.

Extra voordeel: Dit tarief geldt per huishouden, dus de aangifte wordt compleet verzorgd, ook inclusief een eventuele fiscale partner!